Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UE finanțează cu 726 de milioane de euro drumul expres Craiova- Pitești

santier_autostrada_1.jpg

Planul National de Redresare si Rezilienta a primit aprobarea finala
Șantier autostradă
Sursa imaginii: 
RFI

Uniunea Europeană va contribui cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova-Pitești cu o lungime de 121 km, potrivit unui anunț al Comisiei Europene.

 

Proiectul, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport, include construirea a două benzi de circulație în fiecare direcție, 10 tronsoane de racord și 75 de poduri sau pasaje.


Sursa imaginii: 
Facebook/ Comisia Europeană în România

Noul drum expres va îmbunătăți traficul în regiune, unde în prezent deplasarea se desfășoară cu viteze medii sub 60 km/h, iar numărul deceselor este cu 5,8 % peste media din România. Reducerea timpului de călătorie între Craiova și Pitești va diminua costurile de transport și va spori eficiența economică a rețelei rutiere din România.

Eliminarea traficului pe distanțe lungi din zonele construite va reduce congestia, poluarea, precum și numărul accidentelor și va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. Acest drum va crea locuri de muncă temporare și ar trebui să stimuleze comerțul în zonă, generând astfel dezvoltare economică și sporind accesul la locuri de muncă. Proiectul ar trebui finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Drumul expres Craiova – Piteşti are patru loturi ce totalizează 121 de km.