Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Asociație de elevi: Este o amețeală totală, avem un sentiment de nesiguranță

asociatie_elevi_ameteala_sentiment_nesiguranta.jpg

Coronavirusul are efecte asupra structurii anului școlar (Sursa foto: pixabay)
Coronavirusul are efecte asupra structurii anului școlar (Sursa foto: pixabay)

O amețeală totală, iată cum caracterizează reprezentanții elevilor avalanșa de propuneri avansate și apoi retrase în aceste zile de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, privind structura anului școlar, pe fondul pandemiei.

Examenele se vor desfășura până la urmă la datele stabilite, iar structura anului școlar nu va suferi modificări pentru clasele terminale.

Semestrul al doilea se va încheia pe 25 iunie. Până atunci însă elevii din clasele non-terminale vor avea o vacanță de primăvară de o lună, de pe 2 aprilie până pe 4 mai.

O decizie cu bune și cu rele, spune vicepreședinta Asociației Elevilor din București și Ilfov, Mariana Mihaela Gheorghe: ”Această decizie este foarte bună pentru anii terminali, pentru că au timp să se pregătească, iar examenele sunt la datele deja anunțate. În schimb, pentru clasele non-terminale nu este cea mai bună variantă, dar nu există cea mai bună variantă în situația aceasta”.

Ce sentiment le-a dat elevilor avalanșa de propuneri avansate și apoi retrase de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu? ”Sentimentul de nesiguranță. Nu știam exact ce o să se întâmple cu examenele, în primul rând. Apoi, s-a răzgândit și a spus că vor avea vacanță doar clasele non-terminale. Adică clasele non-terminale, toată generația noastră este o generație de sacrificiu”, afirmă reprezentanta elevilor.

 
Mariana Mihaela Gheorghe, despre vacanța de primăvară de o lună