Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prefectul Capitalei: Noile restricții, aplicate de vineri seară

quarantine-4925798_1920.png

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni vineri dimineaţă, pentru a implementa noile restricţii decise de către Guvern, a anunțat joi seară prefectul Capitalei, Alin Stoica. El a precizat că măsurilor se vor aplica începând de vineri seara şi a recomandat oamenilor să nu iasă din Bucureşti în week-end.

"Imediat după ce va fi publicată hotărârea de Guvern vom convoca CMBSU. Mâine dimineaţă va fi convocat la prima oră. (...) Ştim că există în plan modificarea programului agenţilor economici, modificarea intervalului de circulaţie. Restricţiile vor intra în vigoare mâine seară şi începând cu seara de vineri vor fi aplicabile. (...) Cu privire la mall-uri vom lua măsuri ca să evităm aglomeraţia. Concret, sunt deja măsuri prevăzute prin ordine succesive ale Ministerelor Sănătăţii şi Economiei cu privire la calcularea capacităţii de 7 metri pătraţi pentru o persoană în spaţiile acestea”, a declarat prefectul Capitalei.
El a mai spus că oamenii vor fi informați în mijloacele de transport despre purtarea măştii, iar "fluxul de călători va fi monitorizat în timp real": "STB a făcut eforturi pentru monitorizarea în timp real a fluxului de călători şi să se intre pe uşa din faţă, să se coboare prin spate. Vom urmări circuitele STB, Metrorex şi mall-urile, astfel încât să evităm aglomerarea”.

Întrebat despre posibile restriciţii privind ieşirea din Bucureşti, prefectul Capitalei a răspuns: "Dacă măsurile Guvernului vor fi acestea, de a restricţiona ieşirea din Bucureşti, atunci da (în timpul weekendului - n.r.). Dacă se confirmă cele pe care le-am văzut în mass-media, în week-end ar fi bine să stăm în Bucureşti”.

Prefectul Alin Stoica a făcut aceste declarații înainte de finalul ședinței de guvern, care este în desfășurare la acestă oră. Înaintea ședinței de guvern s-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență (CNSU), care a propus noile restricții, iar acestea sunt adoptate de către Executiv.