Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Drulă, despre blocarea circulației la metrou: "Vor să căpușeze Metrorex în continuare. Nu vom da înapoi”.

oameni_metrou.jpg

„Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale, transmite ministrul transporturilor. Sursă foto: Sindicatul USLM /FB

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reacționat vineri dimineață după ce traficul a fost blocat la metrou din cauza unei greve. „O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș”, transmite ministrul.

Cătălin Drulă spune despre greva de la metrou că este ilegală și dă peste cap viața întregii Capitale.

„Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie”, spune Cătălin Drulă.

Ministrul afirmă că oamenii onești care lucrează la metrou au venit vineri dimineață la lucru și pentru ei are toată aprecierea.

„Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri (joi – n.r.) pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018”, adaugă ministrul.

Acesta amenință că acțiunile Ministerulu vor continua: „O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunță Metrorex.