Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul de Interne explică de ce Jandarmeria nu intervine în forță la metrou

lucian_bode_facebook.jpg

Image source: 
Facebook / Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat vineri de ce Jandarmeria nu intervine în forță la metrou unde circulația e blocată total din cauza unui protest al sindicatelor. "Soluția este dialogul”, a transmis Lucian Bode care a precizat însă că protestatarii „vor suporta prevederile legale în vigoare”.

„Există întrebarea de ce nu interveniți în forță și restabiliți ordinea prin Jandarmerie? Soluția este dialogul. O delegație formată din reprezentanți Metrorex discută cu prefectul Capitalei”, a spus ministrul, adăugând că speră ca în urma discuțiilor să se renunțe la protest.

Bode a precizat că declanșarea unui conflict de muncă în stare de alertă este ilegal și de asemenea, potrivit legii, ar fi trebuit asigurarea de minim o treime a circulației trenurilor de metrou. ​

„Legea este lege pentru toți. În condițiile în care îți asumi să declanșezi să provoci un protesc, fie el și spontan, trebuie să știi că în stare de alertă acest lucrru este ilegal. Când declanșezi un conflict de muncă în ceea ce privește transportul public cu metroul, trebuie să știi că ai obligația legală să asiguri minim o treime din transport. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate, iar în consecință vor suporta prevederile legale în vigoare. Înțeleg că există o solicitare Metrorex, care a ajuns la noi și am trimis-o de urgență la DIICOT. (...) A venit o plângere din partea Metrorex în care îi acuză pecei care participă la acest protest de sabotaj, de terorism”, adaugă ministrul de INterne.