EMA: Vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNTech poate fi depozitat și la temperaturi de congelator

vaccine-6056170_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech poate fi depozitat și la temperaturi de congelator, adică mai mari decât cele autorizate până în acest moment, ceea ce va facilita distribuția acestuia. Autorizarea vine de la Agenția Europeană a Medicamentului.

EMA a indicat într-un comunicat că „a emis un aviz pozitiv pentru a permite transportul şi stocarea flacoanelor cu acest vaccin la temperaturi cuprinse între -25 şi -15 °C (adică temperatura standard din congelatoarele farmaceutice) pentru o perioadă unică de doua săptămâni”, potrivit Agerpres.ro.

„Acest lucru ar trebui să faciliteze desfăşurarea şi distribuţia rapidă a vaccinului în UE, prin reducerea necesităţii unor condiţii de depozitare frigorifică la temperaturi foarte scăzute pe tot parcursul lanţului de aprovizionare”, a explicat EMA.

EMA urmează astfel paşii Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, care în februarie a autorizat depozitarea la temperatura congelatorului a vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech.