Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alertă RAPEX | Peste 2,6 milioane de măști neconforme, oprite de ANPC de la vânzare

face-mask-5024710_1920.jpg

Image source: 
pixabay.com

Peste 2,6 milioane de măști neconforme au fost oprite de la vânzare, într-o singură zi, de ANPC - Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia Prahova.

ANPC anunţă că o nouă notificare dată de România în ce priveşte alertele de măşti neconforme de pe piaţă a fost validată de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – RAPEX, transmite Mediafax.

În urma controalelor desfășurate vineri, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la vânzare 2.623.900 de măști care corespundeau alertei RAPEX. Valoarea măștilor este de 3.146.056 lei.

ANPC reamintește operatorilor economici că aceste verificări vor continua și în perioada următoare și îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfășoară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul «produse interzise comercializării.