Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă un atac antisemit la adresa Maiei Morgenstern. Teatrul Evreiesc de Stat răspunde cu un spectacol gratuit

maia morgenstern.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / maia.morgenstern.5

Un nou mesaj a fost trimis pe adresa de e-mail a Teatrului Evreiesc, cu un conținut plin de ură la adresa evreilor și adresat mai ales Maiei Morgenstern, anunță „Universul.net”.

Titlul mesajului este „Evreica slinoasă“ și acesta a fost trimis de pe adresă de email fictivă, [email protected].

Amintim, „Enola Gay” este numele bombardierului american care a lansat prima bombă atomică  la 6 august, 1945, asupra oraşului japonez Hiroshima.

O tu evreică slinoasă să nu fii supărată că TPI a început proces împotriva altor slinoşi care au omorât şi torturat oameni nevinovaţi.

Tu care eşti moartă şi îngropată din punct de vedere artistic.

Tu care eşti un zero al cinematografiei.

Te-ai impus şi ai fost impusă prin evreisme, jidanisme ca decan, ca director de teatru, în cinematografia românească şi mondială.

Tu coruptă nenorocită care ai obţinut fonduri nemeritate în baza evreismelor şi jidanismelor.

Tu scursură ordinară care nu meriţi să calci pe pământ românesc, ți-ai câştigat biletul către lagărul corupţilor alături de alte scursuri corupte.

O să-ţi ţină de plictiseală politicianul zero Dacian Cioloş, tot o scursură ordinară”, scrie in mesajul email trimisTeatrului Evreiesc de Stat.

La acest mesaj a reacţionat şi Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din Bucureşti, care a şi publicat imaginea emailului:

Mintea mea nu poate concepe. Am fost crescut altfel. Am trăit pe lângă altfel de oameni. Am citit cărţi, da, despre o epocă pe care o credeam uitată. Le-am citit cu mintea omului care era convins că epoca aceea a trecut.Că omenirea este cu (măcar) un pas în faţă. Pare că am greşit. Înţeleg că Facebook blochează conturile celor care postează cum arată răul în stare pură. Nu este un rău primitiv, ci un rău elaborat. Un rău cu referinţe istorice, cu referinţe culturale. Un rău educat. Este un rău care înţelege lumea şi decide să fie rău. E mult mai uşor să lupţi cu oameni care sunt răi pentru că vor mai mulţi bani. Care fac lucruri ilegale să câştige mai mult. Asta e uşor, pentru că există feluri legitime de a câştiga bani şi îi poţi îndrepta spre acele feluri. E greu însă să lupţi cu un rău care are ca principală motivaţie ura. E teribil de greu să lupţi cu un astfel de rău“, a scris edilul pe pagina de socializare.

Teatrul Evreiesc de Stat răspunde atacurilor din ultima vreme printr-un demers cultural – un spectacol interzis „tuturor celor care îndeamnă la ură, de orice natură ar fi ea”.

Acesta va avea loc marți, de la ora 19:00, când Teatrul Evreiesc de Stat va transmite gratuit, pe paginile oficiale de Facebook și YouTube, spectacolul „O lecție de bune maniere” de Jean-Claude Grumberg, regia și scenografia Alexandru Berceanu.

Reprezentașia, a cărei premieră a avut loc în toamna anului 2017, este interzisă „tuturor celor care îndeamnă la ură, de orice natură ar fi ea. Tuturor celor care îndeamnă la xenofobie și la ostilități. Tuturor celor care au uitat de umanitate. Tuturor celor ce au uitat sa râdă, să facă haz de necaz”.