Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Johnson & Johnson va livra primele doze de vaccin în UE în luna aprilie

johnsonjohnson.png

Sigla de la intrarea în sediul companiei din California
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

O prima tranșă de doze ale vaccinului anticoronavirus Johnson & Johnson vor fi livrate în Uniunea Europeană începând din 19 aprilie, anunţă compania farmaceutică americană, citată de Agenţia France-Presse.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost utilizat până în prezent doar în America de Nord şi în Africa de Sud.

Serul anticorovirus este al patrulea autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului, după cele produse de Pfizer-BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

În scopul creşterii producţiei şi a răspunde cererii, compania Johnson & Johnson a semnat în ultimele luni acorduri cu firme farmaceutice din Europa - cu Sanofi (Franţa), Catalent (Italia) şi IDT Biologika (Germania). Substanţa activă a vaccinului va fi furnizată de subsidiara Johnson & Johnson din Leyde (Țările de Jos).

Până acum, Uniunea Europeană a comandat 200 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, cu opţiunea a 200 de milioane de doze suplimentare. În al doilea trimestru din 2021, UE ar urma să primească 55 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. De asemenea, acesta este primul vaccin anticoronavirus care va putea fi administrat printr-o singură doză.