Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Profilul persoanei care manifestă reacții adverse la vaccinul anticoronavirus

vaccin.png

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacții adverse, în ultima săptămână după vaccinare anticoronavirus este de 38 de ani, a anunțat marți preşedintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a declarat marți că de la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 10.160 de reacții adverse, ceea ce înseamnă o rată de raportare de 3,4 cazuri la o mie de doze administrate.

Rata de raportare pentru vaccinul produs de Pfizer este de două reacții adverse la 1.000 de doze administrate, pentru vaccinul Moderna 3,6 reacții adverse la 1.000 de doze, iar pentru AstraZeneca- 13,2 reacții la 1.000 de doze administrate.

În perioada 22 - 28 martie, au fost raportate 1.341 de reacții adverse, a mai spus medicul. Vârsta medie a persoanelor care au raportat aceste reacții este 38 de ani, iar peste 61% dintre persoanele care au anunțat reacțiile adverse au fost femei.

Săptămâna trecută nu s-au raportat reacțiile adverse severe: 82% dintre reacții au fost locale, 44% dintre cei vaccinați au anunțat dureri musculare sau articulare, iar 18% reacții digestive.