Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Voiculescu, despre protestele din țară: Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici

vlad_voiculescu_gov_ro.jpg

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu
Image source: 
site-ul Guvernului României

Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, a declarat marți ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, cu referire la protestele care au avut loc luni în mai multe orașe țară. În Bacău, Brașov și Galați, protestatarii au manifestat în fața și în curțile unităților sanitare.

 

În opinia ministrului Vlad Voiculescu, „s-a ajuns cam departe”, în special în ceea ce privește violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spitale. "Sunt consternat și oarecum furios, nu din cauza protestelor în sine, care pot avea o justificare personală, dar cred că s-a ajuns prea departe cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spitale, iar lucrul acesta este inacceptabil" - este prima reacție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după protestele de aseară împotriva restricțiilor impuse de autorități. "Ignoranța nu justifică astfel de acțiuni și ceea ce s-a întâmplat aseară în fața unor spitale nu ar trebui să se întâmple", a subliniat ministrul Sănătății, adăugând că restricțiile din România nu sunt mai dure decât în alte țări.

"Ignoranța nu justifică astfel de acțiuni și ceea ce s-a întâmplat aseară în curtea unor spitale nu ar trebui să se întâmple", a subliniat ministrul Sănătății. Vlad Voiculescu a amintit că în curțile spitalelor se află de multe ori, pe lângă personal medical, rudele pacienților internați cu COVID-19, care așteaptă vești despre aceștia. În ceea ce privește personalul medical, Vlad Voiculescu spune că "nici în război" medicii, asistenții și infirmierele nu sunt atacați.

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că protestatarii care au fost aseară în curțile unor spitale au greșit: "În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, acolo sunt oameni la Terapie Intensivă." Reacția ministrului Sănătății vine după ce curțile spitalelor COVID din Bacău, Brașov și Galați au fost luate cu asalt, aseară, de protestatari nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități.

Restricțiile din România nu sunt mai dure decât în alte țări, iar atunci când spun că vor "o țară ca afară", românii ar trebui să își amintească că și alte țări au adoptat restricții, unele chiar mai dure, iar acestea sunt respectate, atrage atenția Vlad Voiculescu.