Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Protestatarii de la metrou nu vor fi dați afară sau sancționați

oameni_metrou.jpg

„Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale, transmite ministrul transporturilor. Sursă foto: Sindicatul USLM /FB

Niciunul dintre angajații care au participat la protestele de la metrou nu vor fi sancționați, iar Metrorex nu face disponibilizări, a anunțat, marți, la finalul discuțiilor cu sindicaliștii de la USLM, Ștefan Paraschiv, directorul companiei.

Prima rundă de discuții cu sindicatul USLM a fost finalizată marți de Metrorex, după protestul de vineri, când a fost blocat metroul.

Ștefan Paraschiv, directorul companiei, a reiterat că, la acest moment, nu se vor face disponibilizări:

Situația economică a companiei va fi pe agenda unei discuții viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să își asaneze problemele financiare. Matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri și cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliți prin lege. De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discuțiilor cu sindicatul, acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura București”, scrie într-un comunicat transmis de directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

De asemenea, celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează, potrivit sursei citate.

Din cauza acțiunii de ocupare a metroului bucureștean s-au produs pagube de 2.826.642 lei.