Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raed Arafat: Peste 650 de români cu COVID-19, tratați în unitățile mobile de Terapie Intensivă

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat joi că vor fi folosite unități mobile de terapie intensivă în București, Iași și Piatra Neamț. Potrivit lui Raed Arafat, peste 650 de pacienți au fost tratați în aceste unități mobile.

Raed Arafat a anunțat pe Facebook că unitățile mobile de terapie intensivă mobilă vor fi folosite în continuare pentru suplimentarea numărului de paturi de terapie intensivă. La București funcționează două unități, la institutul Marius Nasta și la Spitalul de Urgență Sf. Ioan. Din cauza numărului mare de pacienți, au fost aduși medici din alte județe ca să-i ajute pe colegii lor din București.


Image source: 
Facebook/ Raed Arafat

De asemenea, în următoarele zile, va fi operaționalizată unitatea mobilă atașată Spitalului Victor Babeș din capitală. O altă unitate a fost trimisă la Iași urmând să fie instalată, iar cea care a fost la Timișoara va fi mutată la Piatra Neamț, la solicitarea autorităților din judetul Neamț.

Potrivit statisticilor, peste 650 de pacienți au fost tratați în aceste unități mobile, iar numărul este în creștere rapidă.