Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Peste 7,5 la mie incidență în Cluj – circulația se va restricționa de la ora 20:00

cluj-napoca-659484_1280.jpg

Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca
Sursa imaginii: 
www.pixabay.com

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a hotărât joi să impună de restricții suplimentare în municipiul Cluj-Napoca, după ce incidența cazurilor de Covid-19 a depășit 7,5 la mia de locuitori.

Conform CJSU, noile restricții vor intra în vigoare de vineri. Se va interzice circulația persoanelor între orele 20:00 și 5:00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, pentru asistență medicală, a persoanelor aflate în tranzit sau deplasări pentru motive justificate, cum ar îngrijirea copilului, asistarea persoanelor vârstnice etc.

Altă excepție de la regulă se aplică în perioada 3-4 aprilie, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Magazinele își pot desfășura activitatea în intervalul orar 5:00-18:00.

Astfel de măsuri sunt instituite și în localitățile clujene Apahida, Bonțida, Călărași, Ciucea, Gârbău, Palatca, Poieni și Sic.

Tasnadi Szilard, prefectul județului Cluj, a explicat pentru Mediafax că aceste măsuri erau oricum în vigoare în zilele de vineri, sâmbătă și duminică la Cluj-Napoca, unde incidența era de peste 4 la mie și până acum. Acestea ar urma însă să fie aplicate și în timpul săptămânii.

Măsurile se aplică până când incidența scade sub 7 la mie. Tot Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua decizia restrângerii restricțiilor, pe baza datelor DSP”, a declarat prefectul județului Cluj.