Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elevii intră în vacanţă prelungită, cei mai mulţi până în 4 mai

scoala_7.jpg

Elevii cu probleme sau restricții medicale vor avea acces în continuare la şcoala online
Elevii cu probleme sau restricții medicale vor avea acces în continuare la şcoala online

Elevii intră, vineri, în vacanţa de primăvară, prelungită printr-o modificare a structurii anului şcolar. Pentru cei mai mulţi dintre ei vacanţa se va încheia în 4 mai. Clasele terminale vor face cursuri online în perioada 12 aprilie - 29 aprilie. Autorităţile au prelungit vacanţa de primăvară în încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. 

Structura anului şcoar a fost modificată recent prin ordin al ministrului  Educaţiei, astfel încât vacanţa de primăvară a fost prelungită și va avea loc în perioada 2 aprilie – 4 mai pentru cei mai mulţi dintre preşcolari şi şcolari. Pentru elevii din clasele terminale, structura anului şcolar nu se modifică, scrie News.ro.

Astfel, clasele terminale au vacanţă în perioada 2 aprilie - 11 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale Catolice, şi în perioada 30 aprilie - 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe.

În intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

Decizia preelungirii vacanţei a fost luată de autorităţi în încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Numărul de noi infectări depăşeşte aproape zilnic 6.000 de cazuri, multe dintre acestea fiind medii şi severe. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline, presiunea pe sistemul medical fiind foarte mare.

Specialiştii reclamă că noile variante de coronavirus sunt mult mai contagioase şi dau forme mai grave de boală. În aceste condiţii, s-a cerut reducerea mobilităţii pentru limitarea răspândirii pandemiei.