Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Recomandări MAI în perioada Paștelui pentru credincioșii romano-catolici

pasti_catolici_sursa_arcb.ro_.jpg

Anul acesta, Paștele în Biserica Romano-Catolică este celebrat pe 4 aprilie
Image source: 
arcb.ro

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au făcut apel la responsabilitate de Paștele catolic. Aceștia au făcut o serie de recomandări pentru persoanele care vor participa diseară la serviciile religioase oficiate în lăcașele de cult.

În acest prim sfârşit de săptămână în care se aplică restricţii suplimentare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, va fi permisă circulaţia în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru participarea la slujbele de Paştele catolic, forţele de ordine sunt pregătite să intervină dacă va fi nevoie în situaţii de urgenţă, dar vor urmări mai ales să prevină activităţile sau comportamentele care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog. 

”Facem din nou apel la responsabilitate şi la maturitate pentru a înţelege că toate măsurile dispuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jur. Vă reamintesc că în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20.00-2.00, pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în lăcaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religoioase. „Recomandăm ca deplasarea credincioşilor către lăcaşurile de cult să se realizeze astfel încât să se evite formarea unor grupuri mari de persoane. De asemenea, accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult se va face astfel încât să se asigure o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de 2 metri între persoane”.

În aceste zile, peste 10.000 de poliţişti şi efective suplimentare de jandarmi vor acţiona în toată ţara, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Vor fi la datorie şi peste 5.000 de pompieri, 13 elicoptere SMURD şi peste 4.200 de poliţişti de frontieră.