Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dr. Andreea Moldovan (MS): Aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor îngrijorează autorităţile

andreea_moldovan.jpg

Andreea Moldovan, medic primar de Boli Infecțioase, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Sursa imaginii: 
Arhiva personală

„Aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor” provoacă îngrijorare în rândul autorităţilor, spune secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan. Medicul face apel la populaţie să respecte măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

„Cred că este un moment, pentru noi toţi, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte ţări, magazinele se închid în mod obişnuit, fără pandemie, la ora 19:00. (...) Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere. Ce ne sperie este aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor”, a declarat Andreea Moldovan pentru Digi 24.

Aceasta a explicat că prin restricţionarea circulaţiei după anumite ore autorităţile încearcă să reducă mobilitatea excesivă sau formarea de aglomerări în spaţii mici unde transmiterea virusului se poate face uşor.

Măsura reducerii programului de funcţionare al magazinelor are rolul de a da timp şi angajaţilor acestora să îşi încheie programul şi să ajungă acasă înainte de ora 20:00, în localităţile cu indici ridicaţi de infectare, a mai spus dr. Andreea Moldovan.