Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Știi ce face copilul tău pe Internet?

stii_copil_internet.jpg

Copiii folosesc Internetul în mod excesiv în pandemie, iar riscurile sunt pe măsură (Sursa foto: pixabay)
Copiii folosesc Internetul în mod excesiv în pandemie, iar riscurile sunt pe măsură (Sursa foto: pixabay)

Utilizarea excesivă a tehnologiei, informațiile false și cyberbullying-ul. Acestea sunt principalele riscuri resimțite de copii pe Internet în perioada pandemiei, potrivit unui studiu realizat de organizația Salvați Copiii. Sondajul a fost făcut în rândul a cinci mii de minori din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Organizația Salvați Copiii lansează programul ”Părinte responsabil în era digitală”, adresat celor care nu știu cum să-și protejeze copiii de pericolele din spațiul virtual.

După cum explică la RFI Andreea Hurezeanu, coordonatoare parteneriate și promovare ”Ora de net”, ”copiii petrec foarte mult timp pe Internet. Din păcate, părinții nu știu tot timpul ce fac copiii acolo, dacă-l folosesc pentru divertisment sau dacă-l folosesc în scop educațional”.

”Primul sfat pe care noi îl oferim de fiecare dată părinților este acela de a păstra o comunicare deschisă cu copiii lor și o comunicare constantă. Un alt sfat este acela ca în momentul în care un copil vine cu o problemă pe care o are, cu o situație neplăcută în care se află, să nu fie certat de către părinte, ci să încerce să vadă cum s-a ajuns în situația respectivă și ce anume pot face împreună, pentru a depăși contextul respectiv”, spune reprezentanta Salvați Copiii.

 
Andreea Hurezeanu, despre studiul Salvați Copiii privind expunerea la Internet