Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Valeriu Gheorghiță: Doar 30% dintre medicii de familie s-au înscris să vaccineze anti-covid

gheorghita_gov_ro.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

„Este mai puțin decât ne așteptam și cât estimam din datele disponibile preliminar”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că aproximativ 30% din totalul medicilor de familie din România vor participa la campanie și vor face vaccinări în propriile cabinete. Este mai puțin decât ne așteptam, a precizat Gheorghiță.

Medicul Gheorghiță a anunțat că 3.028 de medici de familie din totalul de 10.490 au decis să participe la campania de vaccinare. „Este mai puțin decât ne așteptam și cât estimam din datele disponibile preliminar”, a spus Gheorghiță în timpul unei conferințe de presă.

Miercuri va începe proiectul pilot din județul Timiș care îi vizează pe primii medici de familie care vaccinează în propriile cabinete.

A fost demarat trainingul medicilor, sunt transmise procedurile și instrucțiunile, sunt materialele sanitare alocate, azi sunt distribuite”, a mai spus Gheorghiță.

În cabinetele medicilor de familie vor fi alocate vaccinuri în cazul cărora poate fi asigurat lanțul de frig. Este vorba despre vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson. Programările se fac direct pe listele deschise la cabinete și nu prin platformă, iar vaccinările se vor efectua în afara programului de lucru al medicului de familie.