Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Confruntări violente în centrul Romei la un protest faţă de restricţiile anti-Covid-19

Câțiva poliţiști au fost răniţi, marţi după-amiază, în centrul capitalei Italiei, în cursul confruntărilor cu demonstranţi nemulţumiţi de restricţiile antiepidemice, unii protestatari fiind reţinuţi, anunță surse din cadrul serviciilor de securitate peninsulare.

Mai multe mii de persoane s-au adunat în Piaţa Montecitorio din Roma, în apropierea Parlamentului Italiei, pentru a cere anularea restricţiilor antiepidemice.

La protest participă proprietari de restaurante, de magazine şi de săli de sport, dar şi angajaţi afectaţi de restricţii, precum şi unii politicieni, inclusiv din cadrul mişcării de extremă-dreapta CasaPound, informează agenţiile de presă Adnkronos şi ANSA.

De asemenea, au fost aduse şi steaguri ale mişcării Italexit, o organizaţie condusă de senatorul Gianluigi Paragone care vrea retragerea Italiei din Uniunea Europeană. De asemenea, a fost prezent un protestatar costumat în mod asemănător cu un militant din SUA prezent la violenţele produse în ianuarie la sediul Congresului.

"Suntem antreprenori, nu infractori!" şi "Vrem libertate!", au scandat manifestanţii.

Manifestația a degenerat în violenţe. Grupuri de manifestanţi au atacat forţele de ordine cu petarde şi sticle. Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi, doi fiind transportaţi la spital.

Circa şapte protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine.

Alte proteste au loc şi în oraşele Napoli şi Milano, conform publicaţiilor italiene.