Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eveniment test cu peste o mie de participanți, propus pe litoral

Posibil concert test, pe litoralul românesc (Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Un eveniment experimental cu public numeros ar putea fi organizat în luna iulie pe litoralul românesc. Asociația Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente și Beach Barurilor (RESTO) Constanța propune autorităților să accepte o asemenea adunare cu peste o mie de participanți, în condiții stricte, pentru a vedea dacă pot fi reluate evenimentele de la malul mării.

Președinta onorifică a RESTO, Corina Martin, explică la RFI ce ar urma să se întâmple, dacă evenimentul test de pe litoral ar fi autorizat: ”Noi ne dorim practic să organizăm acest experiment și nu singuri, ci împreună cu reprezentanți ai DSP Constanța și ai Prefecturii Constanța și eventual ai altor instituții, să lucrăm împreună și să stabilim împreună condițiile de acces, locația, tipul de eveniment, dacă este vorba de eveniment pe plajă, dacă este vorba de un eveniment stradal de tip gastronomic sau de promovare a tradițiilor, vom hotărî și aceste lucruri”.

”Important este să obținem această aprobare, pentru ca și acest experiment să se poată derula, la fel cum s-a întâmplat în Olanda, în Belgia sau în Spania. Dacă rezultatele vor fi bune, înseamnă că avem argumente pe masa de discuții cu Guvernul României, pentru ca în condițiile pe care le vom stabili, acces probabil cu test Covid negativ sau cu prezentarea certificatului de vaccinare sau cu testare rapidă, să putem totuși derula evenimente”, spune Corina Martin.

 

Aflați aici ce spune expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș despre revenirea la normalitate de la 1 iunie: https://www.rfi.ro/politica-social-132546-revenire-normalitate-premier-distopie

 
Corina Martin, despre organizarea unui eveniment test pe litoral