Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Medicul ars în incendiul de la ATI Piatra Neamț, declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

exployivtvpiatra_neamt.jpg

Incendiu în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț
Image source: 
ExplozivTv - Piatra Neamţ

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să își salveze pacienții din incendiul izbucnit în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunțat miercuri directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l <Eroul Anului 2020>. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit Mediafax. 

Hans Kluge a participat, miercuri, la Palatul Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, marcată anual pe 7 aprilie.

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc pentru a-și salva pacienții. El a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.