Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Cătălin Drulă, despre scandalul de la metrou: ”Un cartel se destructurează cu ranga”

drula.jpg

Actiunea de evacuare si demolare a spatiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului, la statia de metrou Stefan cel Mare, miercuri, 7 aprilie 2021. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat miercuri că ”legea este lege” și că ”unde este lege nu este tocmeală”. ”Un cartel se destructurează cu ranga”, a mai spus ministrul, referindu-se la intervenţia directorului Metrorex, care a încercat să deschidă cu ranga ușa unui magazin din stația Ștefan cel Mare care încă avea marfă în interior.

 

”Legea este legea şi, unde este lege, nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea spaţiilor comerciale care ocupau domeniul public ilegal”, a declarat, miercuri, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Ministrul a precizat că se va face restabilirea legalităţii, mai mulţi primari de sector anuntând că vor face demersurile necesare. 

 Acesta a mai spus că scandalul celor care s-au opus evacuărilor sunt "o ultimă zvâcnire a mafiei", făcând legătură cu sindicatul de la metrou condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi. Ministrul Drulă l-a felicitat pe directorul Metrorex care s-a implicat direct în acțiunile de miercuri: "Un cartel se destructurează și cu ranga".

"Acele construcții provizorie sunt ilegale sub mai multe aspecte. Nu au autorizație de construire, nu au dreptul legal și comercial de a ocupa acel spațiu public. A existat un contract nefericit intre Metrorex si firma sindicatului, dar care a ajuns la final în 2018. De aproape 3 ani de zile acele spații sunt ocupate fără drept, iar firma sindicatului încasează bani fără drept. Sunt rapoarte ISU și Metrorex care identifică probleme de siguranță la incendiu amplasarea acestor spații comerciale", a declarat Drulă, mulțumindu-i pentru ajutor și primarului Sectorului 2 care a participat direct la operațiunile de miercuri din stația Ștefan cel Mare.

"Este vorba de domeniul public ocupat de construcții fără acte și e în responsabilitatea administrațiilor locale să restabilească legea acest domeniu public", a spus Drulă.

"În acest moment, din punctul nostru de vedere, administrarea acestor spaţii este a Metrorex. Înţeleg că o societate, am vorbit mai devreme cu un administrator al Sindomet, dacă nu mă înşel, care spunea că au contract. Înţelegerea mea este că acest contract este expirat (...) Aceste construcţii nu au autorizaţie de construire şi sunt un real pericol în ceea ce priveşte evacuarea la incendiu", a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. El a menţionat că, dacă proprietarii nu-şi iau marfa, ea va fi ridicată şi transportată într-o locaţie unde să fie în siguranţă, de unde va putea fi recuperată.

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, CĂTĂLIN DRULĂ: