Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turism de Paște, la capacitate de 70%. Răducan (FPTR): O măsură haotică, nu am fost consultați

Cum va arăta turismul de Paște pe litoral? (Foto: RFI/Cosmin Ruscior-arhivă)

Deschiderea turismului pe litoral în minivacanța de Paște la o capacitate de cel mult 70% este o decizie nefericită. Iată ce declară la RFI prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) Dragoș Răducan, care critică Executivul, pentru că nu s-a consultat cu operatorii din domeniu, înainte să ia hotărârea.

Dragoș Răducan crede că turismul intern trebuie lăsat liber, pentru că nu acolo sunt focarele de Covid-19.

El explică la RFI ce înseamnă deschiderea unui hotel de pe litoral de Paște la capacitate de maximum 70%: ”Înseamnă încasări cu 30% mai puține, după un an foarte greu și după ce ieșim din iarnă, pentru că 1 mai este prima acțiune de debut a acestui sezon, după o iarnă dificilă și fără acumulări de capital, care să ne permită să intrăm în noul sezon. Deci consider că nu este o măsură fericită, mai ales că nu ne așteptăm să fie atât de mari aglomerările, pentru că vânzările nu sunt la nivelul anilor trecuți și nu în hoteluri se propagă virusul”.

”Nu am fost consultați. Este o măsură haotică din genul haideți să facem ceva, ca să arătăm că facem. Alternativa era să fie lăsate libere hotelurile (...), dar bineînțeles, la hoteluri unde anul trecut nu a fost nici un caz de infectare în hotelurile din România, tot ele sunt pedepsite”, spune el.

 

Citiți aici despre anunțul premierului Florin Cîțu legat de turismul de Paște pe litoral: https://www.rfi.ro/politica-132670-citu-circulatie-pana-la-500-de-inviere-si-statiuni-deschise-pe-litoral

 
Dragoș Răducan, despre deschiderea turismului pe litoral de Paște la o capacitate de maximum 70%