Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie

reuters.jpg

Regina Elizabeta a II a şi prinţul Philip
Sursa imaginii: 
REUTERS/Oli Scarff

Înmormântarea Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, va avea loc pe 17 aprilie, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham.

Prințul Philip a decedat vineri dimineață, la vârsta de 99 de ani. Înmormântarea Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, va avea loc pe 17 aprilie, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham, transmite BBC.

Doar 30 de persoane - copiii, nepoții și alte familii apropiate ale ducelui - vor participa la ceremonie. Soția prințului Harry, ducesa de Sussex, a fost sfătuită de medicul personal să nu participe la înmormântare, a adăugat purtătorul de cuvânt al Palatului.

În ziua înmormântării, sicriul prințului Philip va fi transportat de la Castelul Windsor la Capela Sf. George.

41 de salve de tun, cu o cadență de una pe minut, s-au auzit sâmbătă ncepând de la ora locală 12.00 în mai multe orașe din Marea Britanie, precum Londra, Edinburgh, Cardiff și Belfast, în memoria prințului Philip, prințul consort. Asta după ce, ieri, clopotele de la Westminster Abbey au răsunat la interval de un minut, de 99 de ori.