Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dr. Raed Arafat, despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor: O decizie corectă, chiar dacă a creat disconfort

Șeful Departamentului de Urgență, medicul Raed Arafat, a venit cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor. Acesta susține că decizia de evacuare a spitalului a fost una corectă, chiar dacă "a creat un disconfort pentru pacienţii care erau internaţi".

"Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor", a declarat medicul Raed Arafat, într-o înregistrare pe Facebook. 

 

 

Raed Arafat, cel care a semnat ordinul, susține că decizia a fost luată într-o situație critică, unitățile de primiri urgențe fiind supraaglomerate de bolnavi în stare gravă. "Decizia de a face loc pentru bolnavi în stare critică aș lua-o din nou pentru că asta înseamnă să tratezi o situație critică așa cum trebuie și nu să stai să te gândești ce să fac să nu supăr pe cineva. Îmi pare rău pentru cei pe care i-am supărat, dar decizia a fost una corectă", a spus șeful DSU.
Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală a fost transformat în unitate COVID, iar pentru asta peste 100 de pacienți au fost fie transferați, fie trimiși acasă, la 9 seara.