Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum va fi vremea de Paști?

paste.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Meteorologii anunţă vreme răcoroasă în următoarele trei săptămâni, care includ Paştele şi vacanţa de 1 Mai. După 3 mai temperaturile revin la valorile normale.

Frigul și ploaia se instalează de mâine în România. Temperaturile vor scădea cu 10-15 grade, comparativ cu ziua de azi. În prag de weekend se mai încălzește puțin, dar va fi o încălzire timidă. După 16 aprilie vremea va începe să semene cu normalul pentru această perioadă, adică maxime de 15-16 grade și minime între 4-5 grade. Din 19 aprilie, meteorologii anunță că posibilitatea de ploi va fi mai mare. De Paște, va fi răcoare, dar cu precipitații puține, iar după sărbători vom avea temperaturi obisnuite de primăvară.

Iată prognoza ANM pentru perioada următoare:

12 - 19 aprilie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale și de nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

19 - 26 aprilie
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea nordică a țării.

26 aprilie - 3 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

3 - 10 mai
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.