Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vreme deosebit de rece până vineri. Ninsori la munte și scădere bruscă a temperaturilor în toată țara

anm_ninsoare_primavara_vreme_rea.jpg

Sursa imaginii: 
© Eliza Casandra

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, marți, o avertizare de vreme rea valabilă în toată țara. Temperaturile scad, vor fi intensificări ale vântului, iar la munte sunt anunțate ninsori și lapoviță. În Capitală, până vineri, temperaturile maxime nu vor depăși 11 - 13 grade Celsius. Sunt anunțate ploi cu descărcări electrice.

Informarea de vreme rea emisă de ANM este valabilă de marți, de la ora 16.00 până vineri, la ora 10.00.

În acest interval, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ - local 15 - 25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30 - 40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți și până în seara zilei de miercuri, vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70 - 80 km/h și va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45 - 55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60 - 65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Vremea se răcește brusc în Capitală

Potrivit meteorologilor, înnorările se vor accentuat treptat, iar în cursul nopții de marți spre miercuri și la începutul zilei de miercuri, vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7 - 8 grade.

De miercuri, până vineri, vremea va deveni deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri și joi, când se vor înregistra valori termice maxime de 11- 13 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40-45 km/h. Temperaturile minime vor fi de 3-4 grade.