Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nike a început să vândă încălțăminte second hand

nike.png

Magazin Nike la Corte Madera, California, 23 septembrie 2020
Sursa imaginii: 
AFP via France24

Nike nu va mai vinde doar încălțăminte nouă. Producătorul de echipamente sportive intenționează acum să vândă baskeți și teniși deja purtați sau cu mici defecte de fabricație, transmite AFP.

Acest serviciu nou, denumit Nike Refurbished, este deja disponibil în câteva magazine din Statele Unite și va fi disponibil „în curând” în total în 15 centre de vânzări. Compania, care prezintă această inițiativă ca un exemplu de economie circulară, intenționează să o extindă.

Ideea proiectului este de a colecta încălțămintea returnată de clienți în termen de șaizeci de zile de la cumpărare, de a o inspecta și, pentru cea care este încă comercializabilă, de a o peria și dezinfecta manual.

Sunt prevăzute trei categorii: „ca nou” pentru încălțămintea purtată o zi sau două, „ușor folosită” pentru cea folosită puțin mai mult timp și „cu un mic defect estetic” pentru cea care prezintă defecte de fabricație, cum ar fi petele sau alte urme.

Un mesaj pe cutie va permite identificarea cu ușurință a categoriei de încălțăminte, de care va depinde și prețul.

Încălțămintea returnată dar considerată prea uzată fie va fi donată unor organizații caritabile, fie reciclată, transmit reprezentanții Nike.

 

Traducere de Magda Savițchi, după articolul AFP preluat de France24