Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Israelul renunţă la obligația de a purta mască în aer liber

envato-4966947_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Israelul va elimina, începând de duminică, obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber. Măsura este doar un pas din planul de ridicare treptată a restricţiilor impuse în lupta împotriva pandemiei, a declarat Yuli Edelstein, ministrul Sănătăţii, potrivit The Jerusalem Post și AFP. Israelul a fost una dintre primele ţări în care s-a decis purtarea măştii de protecţie în locurile publice, în primăvara anului 2020.

Măştile sunt făcute pentru a ne proteja de pandemia de coronavirus. Dar, din moment ce experţii au ajuns la concluzia că masca nu mai este necesară în aer liber, am decis să ridicăm (obligaţia de a purta) masca", a declarat Yuli Edelstein, ministrul Sănătăţii.  

„Rata de infectare este foarte scăzută în Israel datorită succesului campaniei de vaccinare, deci este posibilă relaxarea măsurilor”, a mai adăugat ministrul. Oficialul a spus că masca rămâne obligatorie în spaţiile publice închise. 

Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie datorită unui acord cu compania farmaceutică americană Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze în schimbul informaţiilor cu privire la efectele vaccinării. Numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 din Israel a coborât sub 200 pe zi în ultima perioadă, în timp ce rata de pozitivitate a testelor este de doar 0,3%.   Astfel, autorităţile au decis să redeschidă restaurante, baruri şi plaje la începutul lunii martie. De asemenea, guvernul a dezvăluit miercuri un plan pentru a permite întoarcerea turiştilor străini vaccinaţi din 23 mai.

În prezent, peste jumătate din populaţie (total de 9,3 milioane de locuitori) este vaccinată.