Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sicriul cu trupul neinsuflețit al prințului Philip, coborât în cripta regală din Capela St.George

sicriu.jpg

Sicriul cu trupul neinsuflețit al prințului Philip, coborât în bolta regală din Capela St.George Foto: © AP/Dominic Lipinski

Sicriul cu trupul neinsuflețit al prințului Philip a fost coborât, sâmbătă, în cripta regală din Capela St.George din Windsor, din vestul Londrei.

Rămășițele ducelui de Edinburgh vor rămâne acolo până la decesul reginei. Soții astfel reuniți vor avea apoi ca destinație finală Capela Memorială a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.


© AP/Justin Tallis

Sute de buchete de flori au fost depuse sâmbătă dimineaţă la porţile Castelului Windsor de oamenii care au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu prinţului Philip, care a fost soţul reginei Elizabeth II timp de 73 de ani.

 


© AP/Justin Tallis

Serviciul funerar pentru prinţul Philip, duce de Edinburgh şi soţ al reginei Elizabeth II, a avut loc sâmbătă, într-un cadru restrâns, în Capela St. George a Castelului Windsor.

Cortegiul funerar, în fruntea căruia s-au aflat prinţul Charles şi prinţesa Anne, a pornit de la Castelul Windsor spre Capela St. George pe muzica de fanfară aleasă de însuşi ducele de Edinburgh. În curtea castelului s-a aflat şi trăsura lui, pe banchetă fiind puse şapca şi mănuşile sale.


© AP/Justin Tallis

Prinţii Charles, Andrew, Edward şi prinţesa Anne, cei patru copii ai ducelui de Edinburgh, precum şi prinţii William şi Harry, nepoţi ai lui, au condus sicriul pe acest drum, urmaţi de regina Elizabeth II, aflată împreună cu o doamnă de onoare în Bentley-ul oficial.


© AP/Justin Tallis

La ora 15:00 (ora României 17:00), a fost ţinut un minut de reculegere în memoria prinţului.

La ceremonia din capelă au participat 30 de persoane, inclusiv trei rude din Germania. Ele au purtat haine de doliu, cu medalii, sau vestimentaţie de zi, însă nu uniforme militare.

 


© AP/Justin Tallis

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. El se retrăsese din viaţa publică în 2017.