Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dosarul Pitești: Doi agenți de Poliție, reținuți pentru 24 de ore

politia_romana.jpg

Dosarul Pitești: Doi agenți de Poliție, reținuți pentru 24 de ore . Foto: Facebook/Politia Română

Doi agenți de Poliție au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul Pitești. Ei sunt cercetați pentru loviri cauzatoare de moarte după concluzia foarte clara a legistului: bărbatul a murit asfixiat.

Modul în care au intervenit politiștii face acum obiectul mai multor anchete.Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a murit, vineri, după o  intervenție a poliștilor, care l-au scos afară dintr-un local cuprins de flăcări, printr-o interventie in forta.

Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici. Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a intervenit pentru acordarea primului ajutor, dar in zadar.
Duminică a venit si concluzia medicului legist: a fost moarte violenta prin asfixiere.

De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie. „Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Anchetatorii au anuntat că deja au fost audiate toate persoanele aflate la fața locului, inclusiv polițiștii. De altfel doi dintre ei au fost si retinuti ieri pentru 24 de ore pentru  purtare abuzivă şi loviri cauzatoare de moarte", a spus Marius Ştefan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan. Ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 la 12 ani.

Cazul a intrat și în atenția premierului, care i-a cerut ministrului de interne o anchetă internă. Lucian Bode promitea lumina în acest caz încă de vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de șeful Guvernului.

Nu este pentru prima oară când o persoană moare în urma intervenției în forță a celor care ar trebui să asigure ordinea publică.
Departamentul de stat american menționează în raportul său cel mai recent, cel privind drepturile omului și cazul unui bărbat decedat la Vatra Dornei, după ce a fost imobilizat de jandarmi.

Raportul constată că de cele mai multe ori acest gen de abuzuri rămâne nesancționat, ceea ce reprezintă o problemă.