Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Maramureş: O tânără de 16 ani, șoc anafilactic după vaccinul Pfizer

vaccin_covid_0_1.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Personalul medical din centrul de vaccinare Ulmeni a acordat primul ajutor, iar tânăra a fost stabilizată şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală. Ulterior, a plecat lacasă, nefiind necesară internarea.

O tânără în vârstă de 16 ani a prezentat o reacţie adversă anafilactică, manifestată prin hipotensiune arterială, desaturare şi pierderea temporară a conştienţei, după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BioNTech, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă, transmite Agerpres.

"Persoana a avut acordul părinţilor pentru efectuarea vaccinului şi a fost imunizată împreună cu ceilalţi membri din familie la centrul de vaccinare din oraşul Ulmeni. În istoricul medical al persoanei nu au existat antecedente alergice", a spus Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, personalul medical din centrul de vaccinare Ulmeni a acordat primul ajutor, iar tânăra a fost stabilizată şi transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală.

"Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea în spital", a precizat Dan Bucă.