Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Prima aniversare”, campanie Salvați Copiii pentru reducerea mortalității infantile

Peste 1.200 de copii mor prematur în fiecare an în România (Sursa foto: Salvați Copiii)

Mortalitatea infantilă rămâne o problemă în România, unde peste 800 de copii au murit în primele trei trimestre ale anului trecut, înainte să împlinească vârsta de un an. Circa 1.200 de familii trăiesc această dramă în fiecare an, potrivit organizației Salvați Copiii, care lansează campania ”Prima aniversare”.

Asociația Salvați Copiii își propune prin campania ”Prima aniversare” să doteze cu echipamente moderne secțiile de neonatologie din mai multe spitale din țară, după cum spune la RFI coordonatoarea de programe Ștefania Mircea: ”Pentru a acorda o asistență adecvată acestor copii, ai nevoie de aparatură performantă. În România, din păcate, multe echipamente sunt vechi. Foarte mult contează și partea de informare a mămicilor. Noi la Salvați Copiii avem un întreg program în zonele defavorizate, unde sunt informate mămicile, femeile însărcinate, chiar și adolescentele însărcinate, despre riscurile unei sarcini și ceea ce trebuie să se facă de către mămică, pentru că este foarte imporant ca mămicile să știe că trebuie să se ducă la control”.

”Pe lângă prematuritate, există și acei copii care se nasc cu diferite probleme, malformații congenitale, care necesită intervenții de specialitate”, atrage atenția reprezentanta organizației.

Un SMS la 8844, cu textul SALVEZ, cu o donație lunară de 2 euro, transformă drama unei familii în Prima aniversare, subliniază Salvați Copiii.

 

Citiți și despre programul ”Părinte responsabil în era digitală”: https://www.rfi.ro/social-132579-stii-copil-internet

 
Ștefania Mircea, despre campania Salvați Copiii ”Prima aniversare”