Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cetățenii Republicii Moldova s-ar putea vaccina în România, anunță premierul Florin Cîțu

Centrele românești ar putea primi și cetățeni din Republica Moldova chiar dacă nu au domiciliul în România, a anunțat prim-ministrul la finalul întâlnirii pe care a avut-o marți, la București, cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Florin Cîțu a anunțat că marți s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, iar subiectul principal al discuției a fost pandemia.

Indiferent de ce parte a Prutului trăim, suntem cu toții preocupați să gestionăm cât mai bine pandemia și să protejăm sănătatea cetățenilor noștri. Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu doamna Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, despre derularea campaniei de vaccinare, cea mai sigură cale pentru a depăși cu bine criza sanitară și a reveni la o viață normală”, a anunțat Cîțu pe Facebook.

Premierul a mai spus că a vorbit cu Maia Sandu despre posibilitatea ca moldovenii să se vaccineze în România.

Am sprijinit sistemul medical și cetățenii Republicii Moldova prin donația de vaccinuri și echipamente sanitare și vom continua să oferim ajutor. Am discutat cu doamna președinte Maia Sandu despre condițiile în care cetățenii români din Republica Moldova să aibă posibilitatea să se imunizeze împotriva COVID-19 în centre de vaccinare din România, indiferent dacă dețin sau nu domiciliu în țară”, a dezvăluit Florin Cîțu.

În această privință, o decizie va fi luată în următoarea perioadă.