Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


COVID-19 | Aproape 60% din populația Israelului, vaccinată cu ambele doze în doar 4 luni

Peste 5 milioane de israelieni, din totalul de 9 milioane de locuitori, au primit ambele doze de vaccin anticoronavirus, în numai patru luni de la debutul campaniei de imunizare a populaţiei, potrivit cifrelor oficiale.

 

Ministerul Sănătății din Israel anunță că mai mult de 5 milioane de persoane , din totalul de 9 milioane de locuitori ai țării, au primit ambele doze de vaccin anticoronavirus, la patru luni de la debutul campaniei de imunizare a populaţiei, transmite Agerpres.ro.

"Este o realizare uriaşă pentru sistemul de sănătate şi cetăţenii Israelului', a spus ministrul de resort, Yuli Edelstein. Guvernul a început să relaxeze gradual restricţiile antiepidemice, în special pentru persoanele care au fost vaccinate şi pentru cele care s-au vindecat de COVID-19. De duminica trecută, în Israel nu mai este obligatorie purtarea măştii în aer liber.

Numărul pacienţilor cu forme grave de COVID-19 a scăzut substanțial  ajungând la circa 160, după ce la sfârşitul lunii ianuarie erau în jur de 1.200. Israel a dat startul campaniei de vaccinare la 19 decembrie.