Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trei jurnalişti europeni asasinaţi de terorişti în Burkina Faso

burkina faso.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Doi spanioli şi un irlandez au fost uciși de terorişti islamişti în cursul unui atac produs în Burkina Faso, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate locale citate de Agenţia France-Presse.

Anunțul a fost făcut de un oficial din cadrul serviciilor de securitate din Burkina Faso:

"Este regretabil, dar cei trei occidentali au fost executaţi de terorişti. Persoanele din imaginile difuzate de grupuri armate au fost identificate ca fiind cei trei occidentali dispăruţi de ieri".

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a confirmat moartea a doi jurnalişti spanioli. "Cea mai proastă veste ne-a fost confirmată. Avem toată afecţiunea pentru rudele şi apropiaţii lui David B. şi Roberto F., asasinaţi în Burkina Faso", a transmis marţi Pedro Sanchez, prin Twitter.

Jurnaliştii europeni împreună cu un militar local erau dispăruţi după o ambuscadă care a vizat luni, în estul statului Burkina Faso, membri ai unei patrule antibraconaj însoţiţi de jurnalişti occidentali. Nu există informaţii despre starea militarului din Burkina Faso dat dispărut. Alte trei persoane au fost rănite în atacul produs în zona Fada N'Gourma-Pama, în estul Burkinei Faso.

Acest atac terorist nu a fost revendicat, dar în Burkina Faso sunt active numeroase grupuri islamiste afiliate reţelelor teroriste Stat Islamic și Al-Qaida în Magrebul Islamic.