Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Când nu trebuie consumat alcool la vaccinare, explică Valeriu Gheorghiță

alcoolism.jpg

Sursa imaginii: 
francebleu.fr

Coordonatorul campaniei de vaccinare vorbește despre consumul de alcool în ziua vaccinării: „este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”.

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă a spus că în mediul rural există un curent potrivit căruia cei care se vaccinează nu pot consuma alcool timp de 5 zile și atunci mai bine nu se vaccinează, într-o declarație la „Marius Tucă Show” de la Aleph News.

Consumul de alcool nu este recomandat sub nicio formă din punct de vedere medical și nu are beneficii. Vorbim de consumul cronic și repetat”, spune Valeriu Gheorghiţă.

La întrebarea dacă este interzis consumul de alcool în ziua vaccinării sau după, Valeriu Gheorghiţă răspunde: „în general, când vorbim de o activitate medicală, un tratament, o vaccinare, este bine să nu consumăm băuturi alcoolice. Se pot întâmpla o serie de evenimente care să fie legate de consumul de alcool și cred că lucrurile nu trebuie amestecate. Este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.