Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oficial: Centrul de vaccinare poate fi schimbat. Vaccinare non-stop în 11 spitale militare

platforma.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Comitetul national pentru coordonarea activitatilor de vaccinare

Din această seară, platforma informatică dezvoltată de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru programarea la vaccinarea anticovid a fost optimizată, anunță Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind vaccinarea.

Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 anunță că de miercuri seară este posibilă  schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului, cu minim 72 de ore înainte de programare.  De asemenea, platforma permite afișarea centrelor în funcție de vaccinul administrat. Vă puteți programa și reprograma pe: programare.vaccinare-covid.gov.ro, mai anunță autoritățile.

Tot miercuri seară, ministrul Apărării, Nicolar Ciucă, a anunțat un proiect-pilot de o săptămână pentru a ajuta campania de vaccinare. Din 4 mai, centrele de vaccinare din cele 11 spitale militare vor fi deschise non-stop, iar doritorii se pot vaccina fără programare, potrivit Digi24.

”Începând cu săptămâna viitoare, începând cu 4 mai, încercăm un proiect-pilot de o săptămână, ca în spitalele militare să funcţioneze centrele de vaccinare non-stop şi să se poată vaccina cetăţenii fără să mai fie nevoie să fie programaţi în platformă”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri seară, la Digi24. ”La orice oră, cine doreşte poate să vină”, a precizat ministrul.