Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turism de pandemie, în minivacanța de Paște pe litoral

turism_pandemie_minivacanta_paste_litoral.jpg

Sezonul estival începe în aceste zile (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Sezonul estival începe în aceste zile (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Mii de turiști sunt așteptați în acest week-end pe litoral, în mini-vacanța de Paște și de 1 Mai. Hotelierii și proprietarii de terase sunt pregătiți, declară la RFI prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) Nicolae Bucovală.

Nicolae Bucovală spune cum vor arăta Paștele și sezonul estival în 2021, al doilea an de pandemie: ”Sigur, comparativ cu anul trecut, când nu se discuta de 1 Mai și de Paște, anul acesta se simte o ușoară deschidere, având în vedere că a scăzut și incidența, cel puțin pe litoral. Noi suntem pregătiți, dacă ne întrebați pe noi, hotelierii și cei cu restaurantele”.

”Am avut un oarecare sprijin din partea autorităților locale și aici vorbesc de litoral de la un capăt la celălalt și mai puțin sprijin de la nivel central. Nu știu dacă domnul ministru știe că pe 1 mai sau pe 29, 30 aprilie se deschide sezonul pe litoral. Acolo avem ceva probleme, nimeni nu vrea să audă de noi, se trimit numai comunicate, ba cu mască în apă, ba fără mască în apă, ba cu mască pe plajă, ba fără mască pe plajă”, declară prim-vicepreședintele FPTR.

 

Citiți și despre evenimentul test cu peste o mie de participanți, propus pe litoral: https://www.rfi.ro/social-132628-eveniment-test-litoral-covid

 
Nicolae Bucovală, despre minivacanța de Paște și 1 Mai pe litoral, în plină pandemie