Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Germania, prima țară europeană care a vaccinat peste un milion de persoane într-o singură zi

vaccine-6109178_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Germania a administrat miercuri 1,1 milioane de doze de vaccin anti-Covid, un record național. germania a devenit prima țară europeană care a depășit un milion de inoculări în 24 de ore pe măsură ce campania de imunizare progresează pe continent, relatează AFP.

Cu 1.089 milioane de doze, cea mai mare țară din UE a vaccinat, de asemenea, pentru prima dată peste 1% din populația sa în 24 de ore, a anunțat ministrul sănătății, Jens Spahn. "Acest lucru arată cât de mult am accelerat", a spus ministrul la o conferință de presă, potrivit Hotnews.ro.

În lume, doar China, Statele Unite și India, care au populații mult mai mari, au avut rate de vaccinare mai mari în 24 de ore. Aceste trei țări efectuează zilnic câteva milioane de vaccinări. Recordul european anterior fusese stabilit de Regatul Unit pe 20 martie, când a administrat aproximativ 874.000 de doze într-o singură zi. Franța a atins punctul culminant pe 9 aprilie, cu 513.000 doze administrate, Spania săptămâna trecută, cu 457.000, și Italia pe 9 aprilie, cu 451.000 de doze administrate. În total, în Germania, 26% din populație a primit cel puțin o doză și 7,5% sunt complet vaccinați, comparativ cu 22% și respectiv 9% în Franța.

În Marea Britanie, jumătate din populație a făcut până acum cel puțin o injecție, iar o cincime este imună.