Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fauci: India trebuie să intre într-un lockdown strict de câteva săptămâni

fauci.png

Fauci: India trebuie să intre într-un lockdown strict de câteva săptămâni. Foto: Brendan Smialowski AFP/File

India trebuie să intre într-un lockdown de câteva săptămâni, este de părere dr. Anthony Fauci, consilier medical şef al Casei Albe. E soluția văzută de Fauci după ce India a înregistrat un nou record de peste 400.000 de infecții în 24 de ore, scrie Mediafax.

Guvernul indian e însă reticent în impunerea unui blocaj național în condițiile în care economia țării a fost deja afectată de o măsură similară.
Sâmbătă, capitala indiană, New Delhi, a prelungit blocajul cu încă o săptămână, din cauza unei explozii a contaminărilor.

Pe de altă parte, India și-a deschis sâmbătă campania de vaccinare pentru cei aproximativ 600 de milioane de adulți, în ciuda penuriei, după ce a înregistrat un nou record de peste 400.000 de infecții în 24 de ore.

Până în prezent, au fost administrate 155 de milioane de doze la 127 de milioane de persoane, reprezentând 9,2% din populația indiană.
Numai în aprilie, India a raportat peste 6,6 milioane de cazuri, iar totalul cumulat a crescut la 18,76 milioane.

India este a doua ţară cea mai afectată din lume, după SUA, în ceea ce priveşte numărul total de cazuri raportate, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins. Cu toate acestea, documentele recente au indicat că de fapt numărul morților este subraportat.

Guvernul prim-ministrului Narendra Modi se confruntă cu critici din ce în ce mai dure pentru faptul că permite mulţimilor să se adune pentru festivaluri religioase şi mitinguri electorale în diferite părţi ale ţării.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat săptămâna aceasta că mai multe variante mutante ale coronavirusului circulă în India, alimentând probabil creşterea. Spitalele sunt copleşite din cauza lipsei de paturi, oxigen şi medicamente, mai amintește Mediafax.