Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cu mască pe plajă sau nu? Corina Martin: Se adaugă restricții pe care anul trecut nu le-am avut

cu_masca_plaja_operator_turism_restrictii.jpg

Șezlonguri pe o plajă din Mamaia, 2020-arhivă (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Șezlonguri pe o plajă din Mamaia, 2020-arhivă (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Declarațiile premierului legate de purtarea măștii pe plajele de pe litoral provoacă iritarea unor operatori din domeniu. Florin Cîțu a anunțat marți că masca nu va fi obligatorie pe plajă în acest sezon estival, dar cu condiția ca până la 1 iunie să fie vaccinați cinci milioane de români. De asemenea, restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la capacitate de 100% la interior, însă cu persoane vaccinate.

Președinta onorifică a Asociației Patronale a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente și Beach Barurilor (RESTO) Constanța, Corina Martin, spune la RFI că nu vrea asemenea condiționări: ”Se vorbește în continuare de condiționare și de restricții, în condițiile în care anul trecut am încheiat sezonul pe litoral, sezon de pandemie, cu nici un caz măcar de toxiinfecție alimentară, ceea ce nu se întâmplase, să recunoaștem, de mulți ani pe litoral, dar cu nici un focar de infecție Covid, care să fie conexat, deci legat de o vacanță pe litoral, de un spațiu de cazare sau de un spațiu de alimentație publică. În aceste condiții, se adaugă în acest an restricții pe care anul trecut nu le-am avut”.

Premierul Florin Cîțu a anunțat marți că masca nu va fi obligatorie pe plajă în acest sezon estival, dar cu condiția ca până la 1 iunie să fie vaccinați cinci milioane de români.

 
Corina Martin, despre declarațiile premierului Florin Cîțu legate de sezonul estival