Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vaccinul chinezesc Sinovac ar putea fi aprobat în Europa

sinovac.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Agenţia Europeană a Medicamentului a început o evaluarea serului  Sinovac, după ce datele preliminare din studiile de laborator arată că acesta produce un răspuns imun, a precizat forul într-un comunicat de presă oficial.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor spune că procesul de "revizuire continuă" prin care va trece vaccinul Sinovac permite autorităţilor din UE să evalueze datele pe măsură ce devin disponibile până când există suficiente dovezi pentru a depunerea unei cereri formale de autorizare condiţionată de introducere pe piaţă.

Deși EMA nu a precizat un interval de timp pentru o decizie finală, a spus că procesul ar trebui să "dureze mai puţin timp decât în ​​mod normal".

Aceeași agenţie are, de asemenea, evaluări în curs de desfăşurare a altor trei vaccinuri, inclusiv vaccinul Sputnik-V, vaccinul ARNm CureVac şi vaccinul pe bază de proteine ​​Novavax. Vaccinul Sinovac foloseşte un virus inactivat.

EMA va evalua conformitatea vaccinului cu standardele obişnuite ale UE pentru eficacitate, siguranţă şi calitate”, a precizat EMA.

Serul Sinovac a înregistrat rate de eficacitate diferite în studiile desfăşurate în mai multe ţări, care variază între 51% şi 82%. Acesta a fost aprobat de autorităţile de reglementare chineze, împreună cu alte trei vaccinuri autohtone.

De asemenea, se aşteaptă ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii să ia o decizie cu privire la vaccin în următoarele patru zile.