Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De la 1 iunie s-ar putea renunța la mască în birouri, anunță ministerul Sănătății

birouri.jpg

Sursa imaginii: 
flickr.com

Renunțarea la mască în birouri de la începutul verii, cu condiția ca toate persoanele să fie vaccinate, este o idee fezabilă, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

Ministrul a spus la TVR 1 că a avut joi o discuție cu premierul Florin Cîțu despre eventualitatea ca din 1 iunie să se stea în birouri fără mască.

Am avut o discuție pe această temă cu premierul Cîțu chiar astăzi și am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate și să revină cât mai repede la viața de dinainte de pandemie”, spune Ioana Mihăilă.

Conform ministrului, una dintre idei a fost tocmai permisiunea pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toți vaccinați, să stea fără să poarte masca: „Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi va trebui să verificăm cu Institutul Național de Sănătate Publică și cu specialiștii pe care îi avem în sănătate publică, dar pare o ideea fezabilă, dacă toți de acolo sunt vaccinați”.

Ioana Mihăilă a spus că se bazează pe comunicate date de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, care fac referire tocmai la faptul că persoanele vaccinate complet pot începe să renunțe la mască în spațiile închise, cum ar fi birourile.