Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maraton de vaccinare în București și imunizare doar cu buletinul la toate centrele din țară

vaccinare.png

Sursa imaginii: 
RO Vaccinare / Facebook

În această după-amiază începe maratonul de vaccinare din București care va dura până luni dimineață. Se va vaccina zi și noapte, cu mici pauze pentru curățenie. Serul folosit este cel de la Pfizer/BioNtech. Pe anumite linii, transportul public din Capitală va circula pe timpul nopții. În plus, începând de sâmbătă, la centrele din toată țara oricine se poate duce doar cu buletinul, fără programare, pentru a primi serul anti-covid.

Bucureștenii care vor să se imunizeze în cadrul maratonului de vaccinare pot face asta începând de vineri de la ora 16 și până luni la ora 8 dimineața. Dacă la acea oră va fi coadă, vor fi vaccinați toți doritorii. Serurile vor fi administrate 24 de ore din 24, cu pauze de curățenie, în cele 50 de cabinete: 10 la Biblioteca Națională și 40 la Sala Palatului. La unul dintre aceste din urmă cabinete va vaccina însuși coordonatorul campaniei, medicul Valeriu Gheorghiță. El este unul dintre cei aproximativ 1.200 de voluntari care vor vaccina în cadrul maratonului.

STB va avea linii care vor circula și noaptea pentru a duce bucureștenii la vaccinare, a anunțat, primarul general Nicușor Dan. Autobuzele vor circula pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368.

Vaccinarea fără programare va fi deschisă în toate centrele din țară începând din acest weekend, pe tot parcursul programului pentru persoanele peste 60 de ani și de la ora 14 pentru celelalte categorii. Persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare.

Ziua Europei, 9 mai, va fi sărbătorită la Sibiu într-un mod inedit, cu un maraton de vaccinare la sediul Filarmonicii de Stat, iar în faţa clădirii va avea loc un concert. Și aici serul folosit va fi tot cel de la Pfizer/BioNtech.