Dozele de vaccin pentru Maratonul din Bucureşti, suplimentate. Record de persoane vaccinate în România

maraton_vaccinare_bucuresti_ro_vaccinare_fb.png

Centrul de vaccinare de la Sala Palatului din cadrul Maratonului Vaccinării București, 7-10 mai 2021
Sursa imaginii: 
RO Vaccinare / Facebook

Este cea de-a treia și ultima zi a maratonului vaccinării anti-covid din Capitală. Până azi la 8.50 mai mai mult de 12.000 de persoane s-au imunizat la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Pentru că s-au prezentat foarte mulți oameni pentru a li se administra serul anti-covid, autoritățile au suplimentat numărul de doze. Ieri România a înregistrat un nou record al persoanelor care s-au vaccinat în 24 de ore: 110.633 de români s-au imunizat împotriva coronavirusului. 

Peste 12.000 de persoane au fost vaccinate, până duminică, la ora 8.50, la Maratonul din Bucureşti, în cele două locaţii unde se derulează acţiunea.

Total persoane vaccinate la Maratonul Vaccinării – Ediţia Bucureşti, în centrele Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României: 12.362. Pe parcursul nopţii, de la ora 00:00 până la ora 09:10 au fost 686 persoane vaccinate în centrul de vaccinare Biblioteca Naţională a României şi 976 persoane la centrul de vaccinare Sala Palatului”, au transmis, duminică, organizatorii evenimentului.

Vaccinarea contină, în toate cele 50 de fluxuri, până luni, la ora 8.00. Peste 1.200 de medici, studenţi, asistenţi medicali, precum şi personal administrativ din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie şi Farmacie din Capitală colaborează pentru desfăşurarea acestui proiect.

Peste 21 de zile se va organiza un alt eveniment, pentru a asigura rapelul.

Dozele de vaccin de la Maratonul din Capitală au fost suplimentate

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a suplimentat, sâmbătă după-amiază, stocul de ser anti-COVID pentru Maratonul de vaccinare de la Bucureşti, medicii implicaţi în eveniment anunţând că toţi cei care doresc să se imunizeze sunt aşteptaţi la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. 

Profesorul doctor Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie şi Farmacie ”Carol Davila” din Capitală, a anunţat, sâmbătă seară, că nu au fost înregistrate ”efecte adverse deosebite” în cadrul Maratonului de vaccinare, iar zece medici de terapie intensivă ”asigură sănătatea” în situaţia în care apar efecte adverse post-imunizare. 
 
Conferenţiarul Mihai Craiu, care coordonează unul dintre centrele de vaccinare din cadrul Maratonului de vaccinare din Bucureşti, a afirmat că ”o proporţie semnificativă din cei vaccinaţi sunt seniori”.

Pot asigura pe toţi doritorii că avem suficiente doze, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ne-a trimis astăzi după prânz, încă o tranşă suplimentară, aşa că avem doze pentru toată lumea care doreşte, care este clinic sănătoasă, deci fără febră în momentul ăsta şi care vine cu orice document legal valabil”, a transmis medicul Mihai Craiu. 
 
În cadrul Maratonului de vaccinare de la Bucureşti au fost vaccinaţi inclusiv cetăţeni străini care lucrează în România, dar şi nevăzători, bolnavi cu afecţiuni psihice şi cu alte afecţiuni medicale, oameni de la 17 la peste 80 de ani, au precizat cei implicaţi în organizarea evenimentului.

Record la vaccinare în 24 de ore: Peste 110.000 de români s-au vaccinat sâmbătă

Ieri România a înregistrat un nou record al persoanelor care s-au vaccinat în 24 de ore: 110.633 de români s-au imunizat împotriva coronavirusului. Dintre aceștia, 50.941 au primit prima doză, iar 59.629 a doua doză de vaccin. Majoritatea, peste 92 de mii, au primit serul produs de Pfizer. 
De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate peste 3 milioane 580.000 de persoane, din care peste 2.3 milioane au primit ambele doze de vaccin.