Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un incendiu uriaș a izbucnit pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

incendiu ierusalim.jpg

Sursa imaginii: 
fr.hespress.com

Focul, vizibil de la peste doi kilometri, a izbucnit luni seara în zona Esplanadei Moscheilor, al treilea cel mai sfânt loc al Islamului, unde mii de credincioși au fost prezenți la rugăciune, anunță AFP.

Deocamdată, cauza incendiului nu este cunoscută. Luni, ciocnirile dintre protestatarii palestinieni și poliția israeliană au lăsat peste 300 de răniți pe Esplanada Moscheii, numită „Muntele Templului” de către evrei.

La început, protestatarii palestinieni au aruncat cu pietre, iar poliția israeliană a folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc în timpul noilor confruntări din fața moscheei Al-Aqsa din Ierusalim, în timp ce Israelul aniversează capturarea unor părți ale orașului în războiul arabo-israelian din 1967, relatează Reuters.

Conform Societății Palestiniene Semiluna Roșie, cel puțin 305 de palestinieni au fost răniți în urma violenței, iar 228 dintre ei au fost duși la spital. Mai mulți dintre aceștia se aflau în stare critică, iar 21 de ofițeri de poliție au fost răniți, potrivit comunicării oficiale.