Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A murit celebrul criminal în serie Michel Fourniret

michel fourniret.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Ucigașul în serie francez care a semănat teroarea în Franța și Belgia, condamnat de două ori la închisoare pe viață, mai ales pentru asasinarea a șapte tinere și adolescente, a murit luni la Paris, la 79 de ani, anunță AFP.

Decesul criminalului, care suferea de probleme cognitive și cardiace, a risipit speranțele mai multor familii ale victimelor de a-l vedea în fața justiției.

Acesta a murit la Unitatea Spitalului Interregional Secur din Pitié-Salpêtrière din Paris, a declarat procurorul Paris Rémy Heitz.

Fourniret a fost condamnat pe viață în 2008 pentru uciderea a șapte tinere sau adolescente între 1987 și 2001, crime precedate de viol sau tentativă de viol, înainte de a fi condamnat din nou în 2018 pentru crimă.

Nu a fost încă pus sub acuzare pentru dispariția a trei femei, Marie-Angèle Domece, al cărei cadavru nu a fost găsit niciodată, Joanna Parrish și Lydie Logé.

De asemenea, criminalul în serie și-a mărturisit, în martie 2020, responsabilitatea sa cu privire la moartea lui Estelle Mouzin, o fetiță de 9 ani dispărută în 2003 în Guermantes, la est de Paris, al cărei cadavru, în ciuda intenselor săpături recente din zona Ardenne, nu a fost găsit până în prezent.