Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atac armat într-o şcoală din Rusia, cel puțin 9 morți

Cel puțin opt copii și un profesor au fost împușcați mortal marți în timpul unui atac armat într-o şcoală din oraşul Kazan, centrul Rusiei. Un adolescent de 17 ani a fost arestat de poliţie, informează agenţiile de presă ruse şi AFP citate de Agerpres.

„Au decedat 9 persoane, dintre care 8 copii şi un profesor. De asemenea, au fost răniţi alţi 10 oameni, dintre care 4 au fost spitalizaţi”, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă.

O altă sursă, din cadrul poliţiei, a declarat că „doi necunoscuţi au deschis focul”. „Există victime, numărul lor şi detaliile (atacului) sunt în curs de precizare”, a spus această sursă citată de TASS.

Potrivit RIA Novosti, un adolescent de 17 ani a fost arestat de poliţie şi, de asemenea, ar fi avut loc o explozie.

Potrivit TASS, a doua dintre persoanele care au deschis focul este posibil să se afle în continuare în clădire şi să ţină ostatici. La faţa locului au sosit serviciile operative şi echipaje de poliţie. Copiii sunt evacuaţi din şcoală, iar unii dintre ei au sărit pe ferestre încercând să se salveze.

Potrivit martorilor, atacatorii sunt elevi din clase mai mari, care au declanşat iniţial o explozie, apoi au început să tragă focuri de armă.